Інгредієнти:
- Сосиски (бажано копчені) 400 г
- Рис 350 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 200 г
- Помідори 300 г
- Часник 2 зубчики
- Томатна паста 1 ст. ложка
- Олія 60 мл
- Петрушка свіжа 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Як приготувати:
- На помідорах робимо хрестоподібні надрізи. Заливаємо помідори окропом і відставляємо, поки будемо займатися іншими овочами.
- Очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Очищений часник дрібно рубаємо ножем. Солодкий болгарський перець звільняємо від плодоніжок і насіння і нарізаємо невеликими шматочками.
- Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Сосиски очищаємо від пакувальної плівки і нарізаємо кружечками.
- На олії обсмажуємо сосиски. Відставляємо поки в сторону. У посуді, в якій будемо готувати джамбалайю (підійде глибока сковорода або сотейник), розігріваємо олію. Обсмажуємо цибулю до прозорості.
- Додаємо до цибулі солодкий перець і злегка обсмажуємо. Додаємо помідори, часник і томатну пасту. Солимо і перчимо. Туди ж додаємо сосиски і рис. Перемішуємо і заливаємо гарячою водою. Вода має бути вище вмісту сковороди або сотейника приблизно на 1,5-2 см.
- Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності рису.
Смачного!