Смачна та ситна запіканка із капусти дуже проста у приготуванні.
Смачну овочеву запіканку готують із білокачанної, цвітної капусти або з броколі. Можна також додати до неї м’ясний фарш чи картоплю – це надасть запіканці цікавого смаку.
Капустяна запіканка
- Капуста білокачанна - 1 кг
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Масло вершкове - 140 г
- Молоко - 200 г
- Яйце куряче - 4 шт.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Перець - за смаком
- Петрушка - для прикрашання
Цибулю нарізати кубиками. Моркву нарізати на великій тертці.
Вершкове масло розтопити на сковороді на маленькому вогні. Спасерувати на ньому цибулю та моркву, щоб вони злегка підзолотилися й дали приємний аромат.
Капусту очистити від верхнього листя й нашаткувати. Посолити її та злегка обім’яти. Відправити капусту до цибулі та моркви, смажити, поки не випарується волога. Остудити.
Яйця розбити в миску і злегка розбити вінчиком. Влити молоко і продовжувати збивати, поки яйця не з'єднаються з молоком. Залити цією сумішшю капусту, перемішати і відправити у попередньо змащену олією форму для запікання.
Запікати у заздалегідь розігрітій до 200°С духовці упродовж 30 хвилин. Готову запіканку прикрасити листочками петрушки.
Запіканка з цвітної капусти та шинки
- Цвітна капуста - 0,5 кг.
- Сир твердий - 100-150 г
- Шинка - 150 г
- Ріпчаста цибуля - 1 шт.
- Кріп - 5-6 гілочок
- Яйця - 4-5 шт.
- Молоко - 300 мл.
- Часник - 1-2 зубчики
- Сіль - за смаком
- Олія соняшникова - для смаження
Цвітну капусту помити у теплій воді, розділити на суцвіття. Відварити її в киплячій підсоленій воді впродовж 3-4 хвилин.
Дрібно нарізати цибулю, а шинку – кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, потім додати шинку й обсмажувати ще 1 хвилину.