Їдальня у Чорнобилі: чим годують туристів

Держава хоче розвивати туризм у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.У Міністерстві захисту довкілля наголосили, що це не тільки місце пам'яті та трагедії, але місце, де людство вчиться справлятися з катастрофами.

Там провели пресконференцію та екскурсію для ЗМІ щодо підготовки до 35-річчя аварії.

Журналістам показали територію, нове обладнання і зробили екскурсію по Прип'яті. А також показали, чим годують у їдальні ЧАЕС.

Кухарі зазначили, що таке меню на ЧАЕС не завжди – це для особливого випадку. В інші дні тут готують за традиційними рецептами.

Україна розвиватиме туризм у Чорнобильській зоні, який постраждав через пандемію коронавірусу. Очільник міністерства культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив про важливість інвестицій в зону відчуження.