Інгредієнти:
- Паста коротка 400 г
- Куряче філе 500 г
- Цибуля ріпчаста 1-2 шт.
- Сметана 250 г
- або вершки 250 г
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Прованські трави за смаком
Як приготувати:
- Куряче філе вимити й обсушити. Філе нарізати шматочками. Цибулю ріпчасту очистити, помити і дрібно нарізати кубиками.
- Розігріти сковороду. Налити олію. Викласти філе і цибулю, смажити, помішуючи, на середньому вогні до готовності (близько 20 хвилин).
- Посолити, поперчити, додати спеції. Перемішати. Додати сметану (або вершки). Перемішати. Накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити під кришкою ще на 5-10 хвилин.
- Налити в каструлю воду, закип'ятити, посолити воду. У киплячу воду опустити макаронні вироби, перемішати, налити 2 ч. ложки рослинної олії. Дати закипіти, перемішати. Варити на середньому вогні до готовності, відповідно до інструкції (7-10 хвилин).
- Відкинути на друшляк готові макарони. Дати воді стекти. Викласти пасту до курки. Добре перемішати пасту з курячими грудками і можна подавати. Паста з курячими грудками під вершковим соусом готова.