Нещодавно у столиці України виявили мертве тіло дикої свині. Дослідження показало, що вона була хвора на африканську чуму.
Інцидент стався у Дарницькому районі. Про це заявили у пресцентрі Держпродспоживслужби.
У відомстві зазначили, що 200-кілограмову свиню знайшли на узбіччі дороги. Фахівці обстежили її та встановили, що труп хтось вивантажив з автотранспорту. На свині знайшли частинки тканини, на якій були залишки крові.
Варто зазначити, що африканська чума не несе великої загрози для людей. Найбільша небезпека з’являється, якщо споживати таке м’ясо. При частому вживанні виникають проблеми з організмом людини. Ми можемо навіть не здогадуватися, що вживаємо у їжу заражене м’ясо.
- перенесення за допомогою посередника (навіть людини);
- безпосередній контакт із зараженою твариною;
- поза організмом збудник недуги може тривалий час перебувати у життєздатному стані. До прикладу, у копченій шинці збудник може перебувати майже півроку.