Салати зі свіжих овочів – чудова корисна їжа. З весни й до осені вони особливо радують соковитістю свіжих помідорів, огірків, перців, зелені.
Салат зі свіжих овочів і горіхів
- Помідори - 2 шт.
- Огірок - 1 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Цибуля червона - 1 шт.
- Редис - декілька штук
- Часник - 3 зубчики
- Листя салату - 2-3 шт.
- Зелень - за смаком
- Горіхи волоські - 50 г
- Оливкова олія (або соняшникова) - 3 ст. л.
- Оцет (краще з білого вина) - 1 ст. л.
- Сіль, перець чорний - за смаком
Помідори та огірки нарізати скибочками, цибулю і перець – соломкою. Редис нарізати тонкими кружечками та подрібнити зелень.
Приготування заправки. Горіхи подрібнити до крихти, часник дрібно порубати. Олію, оцет, перець та сіль помістити у невелику баночку, закрити кришкою. Декілька разів енергійно струснути баночку. Додати до горіхів часник, влити олійно-оцтову суміш і ретельно все перемішати.
Викласти овочі в широку миску й акуратно перемішати. Додати заправку, знову акуратно перемішати.
Листя салату помити і нарвати руками на невеликі шматочки.
Додати до овочевої суміші листя салату і подрібнену зелень, легенько перемішати салат. Викласти гіркою на плоске блюдо та прикрасити зеленню.
Салат з овочами й бринзою
- Помідори - 2 шт.
- Огірки - 2 шт.
- Перець зелений солодкий - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 головка
- Бринза - 100 г
- Кріп - за смаком
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
- Оливкова олія для заправки
Помідори та огірки помити, порізати. Болгарський перець порізати півкільцями.
Цибулю нарізати кільцями, зелень – дрібно порубати. Додати їх до решти овочів.
Приправити сіллю та перцем. Заправити оливковою олією й перемішати салат. Бринзу розкришити, додати у салат.
Салат із овочів з куркою
- Листя салату (польовий) - 70 г
- Курячі грудки - 150 г
- Помідори чері - 200 г
- Огірки - 100 г
- Болгарський перець - 50 г
- Цибуля - 50 г
- Рослинна олія - 4 ст. л.
- Гірчиця зерниста - 1 ч. л.
- Часниковий порошок - за бажанням
- Лимонний сік - за смаком
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Курячі грудинки нарізати тонкими смужками або невеликими кубиками.
Розігріти на сковороді 1 столову ложку олії, додати грудинку. За бажанням можна посипати часниковим порошком, посолити й обсмажувати на сильному вогні, постійно помішуючи, до готовності.