Апетитна запіканка зі свининою: як приготувати ситну страву

Запіканка - це дуже ситна друга страва, в якій можна використовувати будь-які інгредієнти за смаком. Однією зі смачних версій страви є свиняча запіканка. Страва готується нескладно і дуже швидко з'їдається. Для запіканки зі свининою зазвичай використовується биток.

Запіканка зі свининою і картоплею

  • Свинина - 300 г.
  • Картопля - 7-8 шт.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сирок плавлений - 1 шт.
  • Сир твердий - 50 г.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Вершки - 3 ст. л.
  • Прованські трави - за смаком.
  • Сіль, перець - за смаком.

Свинину нарізати тонкими скибочками, відбити. М'ясо залити соєвим соусом, посолити і поперчити. Залишити на 15 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, сирок - тонкими пластинами. Картоплю почистити і тонко нарізати (можна нарізати овочерізкою). Змішати вершки, сметану і яйце. Залити заливкою картоплю, посолити.

Форму для запікання змастити олією. Викласти шар свинини, потім половину цибулі півкільцями, пластини сирка, викласти картоплю, другу половину цибулі. Полити запіканку сметанною заливкою. Посипати прованськими травами. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. За бажанням за 10 хвилин до готовності можна посипати запіканку тертим сиром.

Смачного!

Ще більше рецептів дивіться у нашій рубриці "Готуємо разом".