Пиріг із начинкою з м'яса курки та картоплі дуже смачний і ситний. Він може бути і другою гарячою стравою, і повноцінною вечерею.
Заливний пиріг з курятиною й картоплею
- Борошно пшеничне - 350 г
- Кефір - 500 мл
- Олія - 100 мл
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 1,5 ч. л.
- Розпушувач - 1 ст. л.
- Сіль - 1,5 ч. л.
Для начинки
- Куряча грудинка - 1 шт.
- Картопля - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 100 г
- Зелень - 1 пучок
- Зіра - 1 ч. л.
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
- Маргарин і манна крупа - для підготовки листа
З’єднати в ємності кефір, яйця та олію. Додати розпушувач, цукор і сіль.
Всипати борошно і збити блендером до однорідності тіста.
Приготування начинки. Куряче філе нарізати досить дрібно. Так само нарізати картоплю, цибулю та зелень. З'єднати всі інгредієнти для начинки, посолити за смаком, додати улюблені спеції й розмішати.
Деко змастити маргарином і посипати манною крупою.
Вилити на нього половину тіста й розрівняти ложкою. Зверху викласти начинку. Залити її рештою тіста, рівномірно розподіляючи по поверхні.
Духовку попередньо розігріти до 240°С. Відправити у неї пиріг і відразу ж зменшити температуру до 170°С. Випікати впродовж 45 хвилин.
Пиріг з курятиною й картоплею
- Пшеничне борошно - 275 г
- Сметана - 180 г
- Вершкове масло - 90 г
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
Для начинки
- Картопля - 3 шт.
- Куряче філе - 370 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Сіль - за смаком
- Мелений коріандр - 0,75 ч. л.
- Кріп - 1 ч. л.
- Базилік - 1 ч. л.
- Вершкове масло - 25 г
Для змазування
- Яєчні жовтки - 1 шт.
Вершкове масло розтопити на повільному вогні, дати трохи охолонути.
Змішати сметану та сіль. Влити тепле вершкове масло, перемішати.
Всипати просіяне з розпушувачем борошно й перемішати. Борошно варто додавати поступово – його може знадобитися більше або менше. У результаті має вийти однорідне, м'яке й податливе тісто. Накрити його і прибрати в холодильник на 30 хвилин.