Червень - це період овочів, фруктів та ягід. У цей сезон ви можете зміцнити свій імунітет за допомогою смачних сезонних плодів.
Перевагою є невисока вартість цих продуктів. Вирушаючи на ринок, зверніть увагу на наступні плоди:
Полуниця
Вживання полуниці покращує зір, допомагає при подагрі, зміцнює пам'ять, прискорює обмінні процеси в організмі. Саліцилова кислота, якою багаті ці плоди, має протизапальну властивість.
Баклажани
Вживання баклажанів регулює вміст заліза в крові. Також цей овоч буде дуже корисним людям, які страждають від артриту. Баклажан має антиокислювальні властивості насуніна.
Спаржа
Ця зелень містить безліч вітамінів і має протизапальний ефект. Спаржа допомагає боротися зі збудниками інфекційних захворювань. Концентрація фолієвої кислоти в ній підтримує роботу серця.
Черешня
Перевага черешні в тому, що вона дуже ефективно допомагає при різних шкірних захворюваннях - екземі, псоріазі і вуграх.
Зелений горошок
Горох сприятливо позначається на травленні людини, а його стручкові стебла містять багато клітковини.
Нектарин
Цей плід корисний людям, які страждають від анемії. Фрукт бере участь в процесі кровотворення, підвищує гемоглобін в крові.
Часник
Часник корисний для нормалізації роботи нервової системи і при розумових навантаженнях. У літніх людей знижує ризик виникнення інсульту.
Смородина
Чорна смородина підвищує імунітет, здоров'я очей і кишківника, зменшує проблеми з сечовидільною і нервовою системами. Червона смородина запобігає розвитку астми і полегшує її симптоми. У ягодах також міститься багато магнію.
Зелена цибуля
Вітаміни А і С, що містяться в цибулі відповідають за імунітет, обмін речовин, тонус і загальний стан здоров'я.
Чорниця
Чорниця сприяє оновленню клітин сітківки ока і поліпшує кровообіг.