08:40, 13 листопада
6 фруктів, які допомагають при артриті
Вживання цих фруктів захищає від загострень артриту, відзначають британські фахівці.
Артрит – це захворювання запального характеру, що виникає в зв’язку зі збоєм в роботі імунної системи (ревматоїдний артрит), або в зв’язку з перенесеною інфекцією – сечостатевою, кишковою (реактивний артрит). Фахівці розповіли, що пацієнтам з артритом корисно вживати в їжу такі фрукти.
Червоні яблука. Саме червоні яблука багаті антиоксидантом кверцетин, що бере участь у виробництві колагену-білка, необхідного для хорошого стану шкіри, суглобових хрящів і зв’язок. Також колаген грає роль “амортизатора” в суглобах, дозволяючи їм витримувати удари і тиск. Кверцетин міститься в яблучній шкірці – чим насиченіший її колір, тим більше цього елемента в яблуці.
Авокадо. Його включення в раціон, за словами вчених, помітно послаблюють симптоми артриту – авокадо підвищує вміст колагену в тканинах, знімає запалення. Для профілактики і лікування артритів та артрозів фахівці рекомендують щодня з’їдати мінімум чверть одного авокадо.
Кавун. Завдяки тому, що кавун на 90% складається з води, він ефективний як сечогінний засіб і активізує виведення з організму шкідливих і небажаних компонентів. Каротиноїди і флавоноїди, які входять до складу кавуна, мають потужні протизапальні властивості. Кавун рекомендується лікарями при таких захворюваннях, як артрит і атеросклероз.
Вишня. Вченими було виявлено, що вживання вишневого соку двічі на день протягом трьох тижнів значно зменшує вогнища запалення у пацієнтів з артритом. Вишня насичена потужними антиоксидантами антоціанами – вони мають протизапальні властивості і ефективні для боротьби з болем,
Полуниця. Експериментально було виявлено, що жінки, які з’їдали більше 16 полуниць на тиждень, мали низький рівень С-реактивного білка, який є маркером запалення і підвищується у зв’язку з загостренням артриту і серцево-судинних захворювань.
Ананас. Його м’якоть містить ензим бромелайн, який має властивість зменшувати біль в суглобах. Також в ананасі багато вітаміну С, що сприяє синтезу колагену. Щоб вживання ананаса було ефективним, експерти радять з’їдати його два рази в тиждень по 150-200 грамів.Інформує ua-novosti.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:54
20 листопада
15:45
20 листопада
У Києві відбувся допрем’єрний показ фільму "Назавжди-Назавжди"
Новини компаній
15:00
20 листопада
11:49
20 листопада
ТОП новини
Оголошення
13:04, 3 лютого 2021 р.
4
live comments feed...