• Головна
  • Київщина презентувала результати реформи та нові проєкти на першому Європейському регіональному саміті шкільного харчування
15:28, 13 листопада

Київщина презентувала результати реформи та нові проєкти на першому Європейському регіональному саміті шкільного харчування

саміт шкільного харчування

саміт шкільного харчування

Київська обласна державна адміністрація та громади регіону беруть участь у першому Європейському регіональному саміті шкільного харчування, що проходить 12-13 листопада у столиці. Захід об’єднав українських та європейських високопосадовців, фахівців та громадськість. Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Київщина спільно з Фундацією Олени Зеленської, Кабінетом Міністрів України,  Національною асоціацією громадського харчування та іншими стейкхолдерами активно реформує дитяче харчування. Тож Київська ОДА мала можливість не тільки поділитись своїм досвідом, а й обговорити подальші шляхи реформування дитячого харчування, представити свої проєкти іноземним гостям, щоб залучити фінансову підтримку на їх реалізацію.

Зазначається, що за останні 3 роки реформування кількість дітей, що отримують гаряче харчування в закладах освіти Київщини, зросла на 75%. Гарячими обідами наразі забезпечено понад 149 тис. учнів.

Організоване харчування дітей за трьома технологічними моделями: фабрика-кухня, опорна кухня, базова кухня. Вже працює фабрика-кухня у Бучанській громаді. Також розпочались роботи щодо проєктування фабрики у Вишневому та активно вивчається питання будівництва і у Броварській громаді.

«Реформа не відбудеться повною мірою, якщо ми не змінимо свідомість, не підготуємо персонал до її впровадження. Тому Київщина розробила дорожню карту розвитку мережі кулінарних хабів, яка дозволить зробити більш доступним навчання для працівників з усіх кінців області. Вже активно працюють кулінарні хаби на базі закладів професійної освіти. Кілька років вже навчаємо кухарів. Бачимо великий запит з громад», – розповіла заступниця голови КОДА Жанна Осипенко.

Також вона додала, що цьогоріч облаштували та відкрили нову сучасну лабораторію в Борисполі, що дало можливість збільшити кількість слухачів, які можуть одночасно проходити навчання. У співпраці зі Швейцарсько-українським проєктом DECIDE у Василькові облаштовується профорієнтаційний кулінарний хаб. Триває робота зі створення кулінарних хабів у Броварах та Богуславі.

В рамках Саміту Броварська громада Київщини спільно із Житомирською, Запорізькою, Івано-Франківською, Кропивницькою та Шептицькою громадами приєдналася до Міланського пакту про міську продовольчу політику.

Це угода між містами з усього світу, спрямована на розвиток інклюзивних і стійких до кризи продовольчих систем. Нею визначено 37 рекомендацій, структурованих у 6 інтегрованих категоріях: управління, стійкі дієти та харчування, соціальна та економічна рівність, виробництво харчових продуктів, постачання і розподіл продуктів, продовольчі відходи.Інформує kyivschina24.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...