16:50, 30 квітня 2021 р.
Найсмачніший маринад для шашлику - рецепт
Травневі свята - не за горами. Держава пропонує українцям цілих 4 вихідних дней. Погода у Вишневому та Боярці обіцяє бути сонячною. Тому час виходити на природу, робити пікніки та смажити страви на вогні. Але не забувайте про правила безпеки! Сьогодні ми пропонуємо вам рецепти найсмачнішого маринаду для м'яса.
Характерний для нашої країни шашлик – це маринована свинина, баранина або яловичина, яку смажать на вугіллі.
Традиція смажити м'ясо на вогні в тому чи іншому вигляді закріпилася в культурі багатьох народів і країн світу, і українці тут не виняток. Характерний для нашої країни шашлик – це маринованая свинина, баранина або курятина, яку смажать на вугіллях. Готове м'ясо подають під міцний алкоголь і перші у сезоні свіжі овочі.
А ось маринад для шашлику легко може стати окремою темою для кулінарних суперечок. Любителі цієї страви нерідко напрацьовують власні способи маринування м'яса, і готові наполегливо доводити їх переваги.
Для тих же, хто поки що лише шукає свій секрет маринаду для шашлику, УНІАН зібрав кращі рецепти в мережі.
Маринад для шашлику зі свинини
Свинячий окіст або шийка, напевно, найпопулярніше м'ясо для шашлику в Україні. Його можна купити де завгодно, і воно досить просте у приготуванні. Потрібно лише не помилитися з маринадом.
Цибулевий маринад для свинячого шашлику.
Справжня класика, перевірена нашими батьками та дідами. Цибулевий маринад дуже простий у приготуванні, але що набагато важливіше – м'яко підкреслює смак м'яса і дає йому солодкий аромат.
Перемаринувати шашлик цибулею практично неможливо - саме тому воно використовується майже у всіх рецептах маринаду.
На 1 кілограм м'яса потрібно 3 головки ріпчастої цибулі, сіль (не більше трьох столових ложок), чорний мелений перець за смаком.
М'ясо слід промити і дати йому злегка висохнути, нарізати на невеликі шматки розміром 3-4 см. Потім покласти його в посуд для маринування (бажано - емальовану), посолити та поперчити.
Потім можна нарізати цибулю, чим соковитішою вона буде – тим краще. Головки цибулі можна дрібно нарізати, а можна подрібнити в блендері або м'ясорубці. Цибульну масу засипати в м'ясо, ретельно перемішуючи.
Для маринування м'ясу потрібно дати настоятися принаймні 30-40 хвилин. Якщо є можливість маринувати його довше (краще всього – близько двох годин), то краще сховати м'ясо до холодильника.
Маринад для шашлику на вині.
Маринад на вині дуже популярний, адже воно дарує м'ясу терпкий насичений смак і аромат. Крім того, в цьому маринаді також використовується цибуля.
На 1 кілограм свинини потрібно близько однієї склянки червоного сухого вина, одна цибулина, не більше 3 столових ложок солі, сіль і перець за смаком.
М'ясо слід нарізати, а цибулю нашаткувати кільцями, перемішати їх в посуді для маринування, посолити та поперчити. Залити м'ясо вином і залишити маринуватися приблизно на годину. За цей час суміш можна пару раз перемішати.
Перетримувати свинину у вині довше небажано, адже м'ясо може стати жорстким.
Маринад для шашлику з оцтом.
Шашлик зі свинини на оцті відрізняється приємною різкістю смаку. Досвідчені кулінари і шашличники часто віддають перевагу саме цьому маринаду.
На приготування 1 кілограма м'яса потрібно три столових ложки дев'ятипроцентного столового оцту, одна чайна ложка цукру, три головки ріпчастої цибулі, а також сіль і перець за смаком.
Нарізати м'ясо, очистити і нарізати кільцями цибулю, перемішати їх у великій ємності. Засипати ложкою цукру, посолити і поперчити суміш за смаком. Розвести три столові ложки оцту у 6 ложках кип'яченої води, додати отриману суміш в ємність з м'ясом. Добре перемішати інгредієнти.
Дати годину постояти при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на шість годин.
Маринад для шашлику з курки
Куряче м'ясо – відмінний варіант для «дієтичного шашлику». Крім того, воно ніжне, просте в приготуванні і швидко маринується.
Маринад для шашлику на кефірі.
Кефір – один з кращих варіантів для маринування шашлику. Він досить кислий, жирний, і щільний, що дозволяє м'ясу як слід просочитися маринадом.
На один кілограм курячого м'яса (стегенця або грудки), знадобиться 250 мл кефіру (жирність – 3%), 3 головки ріпчастої цибулі, петрушка, сіль, перець і спеції за смаком
М'ясо вимити, дати просушитись, нарізати невеликими шматками. Нашаткувати цибулю кільцями, змішати його з м'ясом. Додати спеції і сіль за смаком, залити суміш кефіром. Маринувати м'ясо слід 3-4 години. Після першої години краще прибрати його в холодильник.
Маринад для шашлику з соєвим соусом.
Соєвий соус – менш традиційний варіант для маринування м'яса, який стає популярнішим з кожним роком. Такий маринад може надати курятині більш насичений смак.
На 1 кілограм курячого м'яса потрібно 4 головки ріпчастої цибулі, 4-5 столових ложок соєвого соусу, 4 столові ложки оливкової олії, 4 столові ложки лимонного соку, пара зубчиків часнику, перець, спеції за смаком. Ті, хто хоче додати м'ясу солодкості, можуть також додати в маринад столову ложку не дуже густого меду.
Помити та нарізати куряче м'ясо, нашаткувати цибулю тонкими кільцями, часник подрібнити.
Соєвий соус змішати з лимонним соком, поперчити суміш. Сіль додавати не обов'язково, адже соус солоний сам по собі.
Покласти нарізане м'ясо в миску, змішати з цибульними кільцями. Залити його маринадом. Маринувати 2-3 години в холодильнику.
Маринад для шашлику з ківі – швидкий маринад.
Відмінний варіант для тих, на кого необхідність готувати шашлик звалилася раптово. У ківі містяться ферменти, які допоможуть швидко розм'якшити м'ясо.
На 1 кілограм м'яса потрібно одне ківі, три головки цибулі, дві столові ложки рослинної олії, сіль, перець і спеції за смаком.
Ківі почистити, подрібнити його будь-яким доступним способом: натерти на тертку, подрібнити блендером, або просто розтовкти м'якоть виделкою.
Нарізати цибулю кільцями, промити і нарізати м'ясо, змішати їх. Посолити і поперчити м'ясо за смаком, додати спецій. Додати в м'ясо рослинну олію, залити його отриманою кашкою з ківі.
Маринувати м'ясо в такому маринаді потрібно недовго. Курятині достатньо 20 хвилин, свинині – півгодини, баранині – 40 хвилин, а яловичині потрібно півтори години.
Варіант з ківі – хороший маринад для шашлику з яловичини, адже, за загальноприйнятою думкою, це м'ясо дуже тверде для смаження на вугіллі.
Шашлик смажиться на шампурах над гарячим вугіллям. Зазвичай на його приготування потрібно 25-30 хвилин.
Читайте також нашу рубрику з рецептами "Готуємо разом". Там ви зможете знайти легкі рецепти перших страв, десертів та закусок!
Читайте також наші новини у "Помічнику":
Чи справді сало настільки корисне
Вчені в черговий раз довели, що червоне м’ясо небезпечне для здоров’я
7 продуктів харчування, що допоможуть зміцнити імунітет та перемогти запалення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:45
28 жовтня
16:26
28 жовтня
16:40
22 жовтня
11:20
22 жовтня
08:00
22 жовтня
Оголошення
13:04, 3 лютого 2021 р.
4
live comments feed...