РЕЦЕПТ
15:10, 9 червня 2021 р.
Уха з червоної риби: як приготувати неймовірний ароматний суп
РЕЦЕПТ
Це дуже апетитна і ситна страва на рибному бульйоні.
Уха - це наваристий суп на рибному бульйоні, який є частиною російської кухні. Ця страва вважається простою і домашньою, але її можна облагородити. Для цього в суп замість звичайної білої риби додають червону - горбушу, осетра, лосося, сьомгу. Для такої юшки варять бульйон на голові або хвоста, який наповнюється рибними соками і жирами. А в сам суп додають рибне філе і овочі за смаком.
Уха з червоної риби
- Вода - 3 л.
- Голова червоної риби - 1 шт.
- Червона риба - 300 г.
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Лавровий лист - 3 шт.
- Кріп за смаком.
- Запашний перець горошком.
- Сіль і перець чорний мелений за смаком.
Голову риби покласти в каструлю і залити холодною водою. Довести до кипіння і варити 5 хвилин, зняти піну. Покласти в бульйон одну почищену цілу цибулину і при наявності хвіст риби. Варити бульйон 30 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну. Цибулину і хвіст з головою витягнути. Їх можна викинути або відокремити залишки м'яса.
Бульйон процідити через дрібне сито або подвійний шар марлі. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Цибулину і моркву почистити і нарізати великими кубиками, покласти в бульйоні. Додати в суп філе червоної риби, горошини запашного перцю, лавровий лист, чорний перець і сіль. Варити 10 хвилин на слабкому вогні. Всипати подрібнений кріп і варити ще 2 хвилини.
Після приготування дати юшці настояти 2 хвилини і подавати до столу.
Уха з червоної риби з пшоном і картоплею
- Вода - 2 л.
- Червона риба - 350 г.
- Пшоно - 100 г.
- Картопля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Перець горошком - 3 шт.
- Запашний перець горошком - 4 шт.
Рибу вимити і очистити, нарізати великими стейками. Очистити цибулину. У каструлю з водою викласти рибні стейки, цілу цибулину, горошини запашного і чорного перцю і 1 ч.л. солі. Довести до кипіння і варити 30 хвилин на маленькому вогні, знімаючи піну. Вийняти рибу з цибулею і процідити бульйон через марлю.
Картоплю нарізати великими шматками, а моркву натерти на тертці. Пшоно перебрати і промити. Бульйон повернути на вогонь і довести до кипіння, додати пшоно, картоплю і моркву. Варити 15 хвилин. Повернути в бульйон рибу і посолити юшку при необхідності. Варити ще 3 хвилини. Готовий суп залишити на 10 хвилин і подавати до столу.
Уха з червоної риби з вершками рецепт/ фото ua.depositphotos.com
Уха з червоною рибою і вершками
- Філе риби - 250 г.
- Залишки риби (голова, хвіст, хребет) - 150 г.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Петрушка - 4 гілочки.
- Вершки 20% - 100 мл.
- Вершкове масло - 50 г.
Філе червоної риби має бути без кісточок і луски. Із залишків риби варити бульйон на слабкому вогні 30 хвилин. Вийняти рибу і процідити бульйон через марлю. Повернути на вогонь. Додати в бульйон нарізану картоплю і варити 10 хвилин. Потім додати філе риби і варити ще 10 хвилин.
Моркву очистити і натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно нарізати. Обсмажити овочі на вершковому маслі до готовності. Потім додати кілька столових ложок рибного бульйону і тушкувати 10 хвилин на маленькому багатті. Влити до овочів вершки і тушкувати ще 3 хвилини. З'єднати юшку з обсмаженими овочами у вершках. Поперчити і посолити суп, додати перець за смаком. Варити все разом 5 хвилин. При подачі прикрасити нарізаною петрушкою.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
19:34
24 листопада
16:14
24 листопада
12:24
24 листопада
10:20
24 листопада
Monatik, Jamala і не тільки: оголошено лайн-ап різдвяного концерту церемонії Yuna 2024
Новини компаній
09:00
23 листопада
21:54
22 листопада
Оголошення
13:04, 3 лютого 2021 р.
4
live comments feed...