• Головна
  • Пиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічку
18:00, 1 липня 2021 р.

Пиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічку

Пиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічку

Пиріг із начинкою з м'яса курки та картоплі дуже смачний і ситний. Він може бути і другою гарячою стравою, і повноцінною вечерею.

Заливний пиріг з курятиною й картоплею

  • Борошно пшеничне - 350 г
  • Кефір - 500 мл
  • Олія - 100 мл
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 1,5 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ст. л.
  • Сіль - 1,5 ч. л.

Для начинки

  • Куряча грудинка - 1 шт.
  • Картопля - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Зелень - 1 пучок
  • Зіра - 1 ч. л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Маргарин і манна крупа - для підготовки листа

З’єднати в ємності кефір, яйця та олію. Додати розпушувач, цукор і сіль.

Всипати борошно і збити блендером до однорідності тіста.

Приготування начинки. Куряче філе нарізати досить дрібно. Так само нарізати картоплю, цибулю та зелень. З'єднати всі інгредієнти для начинки, посолити за смаком, додати улюблені спеції й розмішати.

Деко змастити маргарином і посипати манною крупою.

Вилити на нього половину тіста й розрівняти ложкою. Зверху викласти начинку. Залити її рештою тіста, рівномірно розподіляючи по поверхні.

Духовку попередньо розігріти до 240°С. Відправити у неї пиріг і відразу ж зменшити температуру до 170°С. Випікати впродовж 45 хвилин.

Пиріг з курятиною й картоплею

  • Пшеничне борошно - 275 г
  • Сметана - 180 г
  • Вершкове масло - 90 г
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Для начинки

  • Картопля - 3 шт.
  • Куряче філе - 370 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Мелений коріандр - 0,75 ч. л.
  • Кріп - 1 ч. л.
  • Базилік - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 25 г

Для змазування

  • Яєчні жовтки - 1 шт.

Вершкове масло розтопити на повільному вогні, дати трохи охолонути.

Змішати сметану та сіль. Влити тепле вершкове масло, перемішати.

Всипати просіяне з розпушувачем борошно й перемішати. Борошно варто додавати поступово – його може знадобитися більше або менше. У результаті має вийти однорідне, м'яке й податливе тісто. Накрити його і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Як приготувати пиріг з куркою та картоплею / фото ua.depositphotos.com

Як приготувати пиріг з куркою та картоплею / фото ua.depositphotos.com

Приготування начинки. Куряче філе помити, обсушити, нарізати невеликими кубиками. Посолити його, додати сушені кріп і базилік, перемішати.

Цибулю очистити, помити та дрібно порізати. Картоплю очистити, помити, нарізати тонкими кружечками, додати коріандр і сіль, перемішати.

Дістати тісто з холодильника, розділити його на 2 нерівні частини.

На присипаному борошном столі розкачати більшу частину тіста в круглий пласт, трохи більший за діаметр форми.

Форму змастити вершковим маслом. Перенести у неї тісто, краї пласта повинні лягати на боки форми.

Викласти, рівномірно розклавши кружечки картоплі. Поверх неї – цибулю.

Потім рівномірно розкласти куряче філе. На нього викласти декілька шматочків вершкового масла, щоб начинка була більш соковитою.

Розкачати другу частину тіста і накрити пиріг зверху. Краї з'єднати, добре защипнувши. В середині пирога зробити невеликий отвір для виходу пари під час випічки. Зверху змастити збитим жовтком.

Відправити пиріг випікати за температури 180°С приблизно 45 хвилин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #легкі рецепти #ппрецепт #їжа #суп #десерт #рецепти #холодець #курячий холодець
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...